Saab tilbagekalder fejlbehæftede biler

Bilfabrikken Saab vil tilbagekalde biler af modellen 9-5, efter der har været et par fejl med det forreste hjulophæng. Har bilen denne fejl, kan det påvirke dens styreevne.

Læs mere
Fold sammen
Samlet vil svenske Saab Automobile tilbagekalde 6351 biler for at få dem kontrolleret. Og på det svenske marked alene berøres 2453 biler, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Fejlen er opstået hos en af bilfabrikantens underleverandører, oplyser Saab. Og at få sin Saab undersøgt og gået efter sker uden omkostninger for bilejeren.

»Den største sandsynlighed for, at der vil ske en fejl, er ved en parkeringsmanøvre. Det er der, den bestemte del ved styretøjet udsættes for den største påvirkning. Det er også i sådanne situationer, at der er sket fejl ved et tilfælde i Italien og et i Belgien. Der opstod ingen personskader ved nogen af tilfældene,« siger Saabs svenske pressechef Christer Nilsson.

Fejlen har bevirket, at hjulene er blevet presset udad, og det kan være farligt, hvis bilen kører hurtigt fem. Men Saabs pressechef understreger, at muligheden for, at fejlen opstår, er størst ved parkeringsmanøvrer, der sker ved en lav hastighed.

Saabs 9-5-model har været relativt forskånet for »børnesygdomme«. I efteråret måtte Saab kalde 7000 biler fra »lillesøster-serien« 9-3 hjem på grund af mistanke om, at en møtrik til styretøjet ikke var tilstrækkeligt strammet ved monteringen.

Ritzau/TT