Saab i rekord efter mia.-ordre

Svenske aktier: OMX-indekset fortsatte i går op sammen med Europa. Tele 2 og Oxigene steg på deres regnskaber, mens Saab røg i kursrekord efter milliardordre.

Af Kristian Valentin

Kursstigninger prægede i går Stockholmbørsen, der dermed fulgte den internationale tro på, at økonomien i USA er ved at vende. OMX-indekset steg 0,3 pct. til kurs 784,5.

AstraZeneca (+ 2,6 pct.) fortsatte opturen fra i torsdags, hvor medicinalkoncernens stærke regnskab kom på gaden.

Teleselskabet Tele 2 (- 0,6 pct.) opnåede et foreløbigt driftsresultat i 2001 på 1.698 millioner svenske kr., hvilket er en forbedring på 2.048 millioner kr. i forhold til samme periode året før.

Omsætningen steg med 54 pct. til 25 milliarder svenske kr., mens antallet af nye abonnenter steg med 1.293.000 i fjerde kvartal. Biotekselskabet Oxigene (+ 19,2 pct.) aflagde også regnskab for 2001. Nettoresultatet lå på minus 4,1 millioner dollar mod minus 9,1 millioner dollar i samme periode året før.

Forsvarskoncernen Saab steg 5,1 pct. til kursrekorden 113,5, efter at selskabet modtog en ordre til en værdi af to milliarder svenske kr. Ordren omfatter udvikling og produktion af et såkaldt tactical mission system til den nye svenske NH90 helikopter.

Efnet (+ 9,3) steg, efter at selskabet, der producerer software, som gør telefonisk dataoverførsel hurtigere, meddelte, at det har indgået en aftale med tyske Bertelsmann.