Så meget er de forskellige EM-hold værd

Om få dage starter EM, og modsat klubfodbold handler landsholdsfodbold på mere eller mindre befriende vis ikke så meget om penge. Men lidt gør det, for det er en stor forsamling samling af dyre ben, der skal i løbet af den næste måneds tid skal løbe rundt på de franske græstæpper.

Om få dage starter EM, og modsat klubfodbold handler landsholdsfodbold på mere eller mindre befriende vis ikke så meget om penge. Men lidt gør det, for det er en stor forsamling samling af dyre ben, der skal i løbet af den næste måneds tid skal løbe rundt på de franske græstæpper. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er naturligvis stor forskel på de dyreste drenge fra Tyskland og Spanien til de mere beskedne og ukendte spillere fra Nordirland og Ungarn. Her får du et overblik over, hvilke hold, der samlet set er flest penge værd.

Det er statistikgruppen AAT (The Association of Accoutning Technicians), der ved hjælp af markedsværdier fra transfermarkt.de har udarbejdet overblikket over, hvor meget de 24 EM-trupper hver især er værd.

Mens turneringens to dyreste spillere er portugiseren Cristiano Ronaldo (825 mio.) og waliseren Gareth Bale (600 mio.), er det alligevel Tyskland, der med en samlet værdi på lidt over fire milliarder kroner topper listen over de dyreste mandskaber. Her er det især Thomas Müller, Mesut Özil og Toni Kroos, der trækker læsset.

Lige efter Tyskland kommer Spanien med en værdi på lidt under fire milliarder kroner, og det kan måske virke overraskende, at de forsvarende Europamestres to dyreste spillere hedder Koke og Sergio Busquets.

Lige så overraskende kan det måske virke, at Belgien med en samlet værdi på lidt over tre milliarder kroner indtager en tredjeplads foran både Frankrig og England. Eden Hazard og Kevin de Bruyne er således turneringens femte og ottende dyreste spillere.

Den absolutte bund udgøres af af Albanien, Nordirland og Ungarn.

Du kan her se det samlede overblik over, hvad de forskellige EM-trupper er værd.