Så mange millioner tjener mellemmændene i Premier League

Det er skyhøje beløb, som er på spil, når de engelske fodboldklubber handler.

Liverpools engelske midtbanespiller James Milner fejrer med holdkammeraterne efter at have scoret mod Swansea på Anfield i weekenden. Milner kom til Liverpool i sommeren 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kan muligvis ikke score særlig mange mål, men alligevel indkasserer de skyhøje beløb i den engelske fodboldverden.

195 millioner dollar - eller 1,37 mia. kroner - så meget har fodboldklubberne i Premier League spenderet på agenter i 2015 ifølge officielle tal, skriver Bloomberg.

Liverpool er en af de klubber, som har haft det helt tykke checkhæfte fremme. De røde har brugt 21 mio. dollar eller 148 mio. kroner på agenter 2015, og det gør Liverpool til den klub, som har brugt flest penge på mellemmænd. Nummer to og tre på listen er hendholdsvis rivalerne Manchester United og Manchester City. United brugte 20,7 mio dollar og City 18,6 mio. dollar på agenter i år.

Fodboldagenter får typisk en procentdel af transferhandlerne, og da klubberne på tværs af ligaen brugte godt 195 mio. dollar mere end sidste år - en stigning på 13 pct., følger agentlønningerne efter.

Agenter udgør altså en stor post i Liverpools regnskab, men selv om ni nye spillere kom til klubben inden sæsonstart, har resultaterne ladet vente på sig. Det har ført til en udskiftning af træner Brendon Rodgers, der er blevet erstattet af Juergen Klopp. Om de høje agentlønninger kan betale sig for fodboldklubben vil vise sig senere på sæsonen.