Så langt er ledigheden fra bunden i din kommune

Der er jobfest på det danske arbejdsmarked, og ledigheden falder. Men udviklingen er meget forskellig fra kommune til kommune.

Køen af arbejdsløse falder. I 26 af landets kommuner er ledigheden kun et procentpoint fra niveauet i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Det går godt på det danske arbedsmarked, og ledigheden rasler ned. På nuværende tidspunkt er ledigheden i 26 kommuner kun ét procentpoint fra niveau et i juni 2008. Det var sidste gang, ledigheden var meget langt nede. Efterfølgende kom der en overophedning, og finanskrisen fik ledigheden til at stige kraftigt.

Spar Nord har set på, hvordan udviklingen i ledigheden har været fra juni 2008 og til januar 2019. Der er siden kommet tal for ledigheden i februar, men de ændrer ikke ved billedet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skriver i en kommentar til Berlingske Business, at vi gerne skal have de sidste med, og derfor er der sat massivt ind med blandt andet opkvalificering af ledige samt en trepartsaftale om bedre efteruddannelse til voksne.

Desuden har kommunerne fået i alt 417 mio. kroner til at hjælpe de svageste ledige tættere på arbejdsmarkedet.

Kilk på kortet for at se, hvordan ledigheden har udviklet sig i din kommune.

Kun på Læsø og Bonholm er ledigheden i dag lavere end i 2008. Tallene for ledigheden i de to kommuner er dog ikke med på kortet.