Så gigantisk er Manchester Uniteds gæld

De seneste års nedtur med en dårlig placering og mislykket trænerskifte har vist sig rigtig dyr for den traditionsrige fodboldklub fra manchester

Adnan Januzaj og de andre Manchester United spillere er presset til at spille sig i Champions League næste år, efter de seneste tal fra klubben viser gigantisk gæld.
Læs mere
Fold sammen

David Moyes forlod Manchester United efter en håbløs sæson sidste år, hvor 'De røde djævle' endte helt ude for de europæiske pladser.

Den nedtur skulle vise sig at blive rigtig dyr for Manchester-klubben.

Ifølge tal fra klubbens hjemmeside er gælden steget til astronomiske 3,8 mia. kr. Det er en stigning på en kvart milliard kroner siden sidste kvartal.

Manchester United havde dog forventet en nedgang, grundet de manglende TV-indtægter fra Champions League, der kostede 40 pct. i det samlede TV-regnskab.

Derudover er klubbens samlede indtægt faldet med 14 pct.

Formanden er optimistisk

Alt er dog ikke dårligt ved ikke at være med i de europæiske turneringer.

Således er Uniteds samlede lønbudget faldet med 30 mio. kr. fra sidste kvartal, efter at truppen er blevet smallere.

Næstformanden i den mægtige Manchesterklub, Ed Woodard, er også fortrøstningsfuld for klubbens økonomiske fremtid.

»Premier League har jo netop annoncerede en ny TV-aftale for 2017-2019, hvor indtægterne stiger med 70 pct., og dermed er vi stadig med i toppen af verdens førende liga, siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

»I forhold til at vi ikke er med i Europa i år, ser økonomien stærk ud i klubben, og vores business-model ser ud til at fungere i og med at reklameindtægterne stiger år for år. På banen går det også godt, og vi er med i kampen om top-4.«

Manchester United har netop indgået en aftale med Adidas, der indbringer klubben uhørte 7,5 milliarder kroner over 10 år. Aftalen er ikke taget med i sidste kvartals beregninger, og derfor ser det ikke helt skidt ud for 'de røde djævle'.

Til sammenligning indbringer den nye trøjeaftale 2,5 gange flere penge end Arsenal og Chelseas aftaler.

Real Madrid fører klubbernes indbyrdes kamp i at tjene flest penge, hvor de sidste år hev ca. fire milliarder kroner hjem til Bernabeau.