S vil have mere fart på it-indsats

Eksperters kritik af kommunernes it-indsats får støtte fra Socialdemokraterne, der dog mener, at problemet er større end som så - og regeringens ansvar.

Kommunernes problemer med at få digitale løsninger for borgerne mere udbredt står ikke alene. Problemet gælder også staten og dermed hele den offentlige sektor - samt borgerne, der i høj grad mangler de nødvendige it-færdigheder. Det påpeger Socialdemokraternes it-ordfører Ole Hækkerup, efter at flere it-eksperter har kritiseret kommunernes indsats.

Kritikken går på, at kommunerne - trods mange års opfordringer fra ministre - ikke har fået skabt populære digitale ydelser, så borgerne via it kan stå for selvbetjening i mange situationer.

- Regeringen dumper på it i det offentlige. De mål, som man selv har sat op, når man ikke. Men vi er også nødt til at se på borgernes færdigheder, og dermed er problemet i virkeligheden større end it-eksperterne giver udtryk for, siger Ole Hækkerup til Ritzau.

Regeringen har opsat mål for, hvor stor en del af borgere og virksomheder, der skal benytte sig af de digitale løsninger. Samtidig har man målsætninger for, hvor mange ressourcer der skal frigøres i forbindelse med projekterne. Ole Hækkerup vil nu gå til finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at få svar på, hvordan det går med at nå disse mål.

/ritzau/