S-udspil giver højere skat til erhvervslivet

Socialdemokraterne er nu på banen med et nyt finanslovforslag, som de selv præsenterer med ordene "en ny og moderne erhvervspolitik".

Det lyder godt, men desværre er det blot den gode velkendte socialdemokratiske sang om flere skatter - endnu en gang.

Da partiet selv sad i regering, havde den daværende skatteminister Ole Stavad travlt med at kæmpe for lavere selskabsskat for danske virksomheder, så de kunne klare sig på det internationale marked, og så Danmark kunne tiltrække flere virksomheder og dermed flere job. Nu går partiet den stik modsatte vej. Nu er det tilsyneladende ikke længere vigtigt at sørge for danske virksomheders konkurrenceevne. Nedsættelsen af selskabsskatten skal nu aflyses, hvis det står til Socialdemokraterne. De vil hellere bruge flere penge på blandt andet forskning. Dette er jo i sig selv en helt ny prioritering for Socialdemokraterne, der sammen med de radikale var ansvarlige for at efterlade et hul i forskningsbevillingerne på over tre milliarder kroner, da de forlod regeringskontorerne i 2001.

Penge til forskning

En satsning på forskning er dog udmærket, og Konservative er helt enig i nødvendigheden. Derfor har vi også været med til at finde over otte milliarder kroner ekstra til forskning.

Det er helt fint, at selv Socialdemokraterne har fået øjnene op for, at man ikke kan tillade sig at udsulte forskningsområdet, som de gjorde det, da de havde regeringsmagten. Så er det bare ærgerligt, at Socialdemokraterne ikke ville være med til at støtte den nye forskningsfond på 16 mia. kroner. Men vi anerkender da, at de nu tilsyneladende er blevet tilført ny viden.

Ny "viden" kunne man så ønske, at de ikke havde fået, hvad angår selskabsskatten. Ole Stavads forslag om at sænke denne skat, var jo ellers et udtryk for sjældent set socialdemokratisk klarsyn. Danske virksomheder skal jo netop have gode vilkår at konkurrere på - sådan som Ole Stavad så rigtigt mente, da han skulle argumentere for nedsættelsen. Men nu er Socialdemokraterne tilsyneladende gået tilbage til en opfattelse af, at det gælder om at hente så mange penge hos virksomhederne som muligt.

Job på spilDe har tilsyneladende glemt, at det jo ikke nytter noget at hjælpe danske virksomheder og beskæftigelsen ved at investere i forskning og uddannelse, hvis man samtidig sender regningen videre til de selv samme virksomheder via skatterne.

Socialdemokraternes finansordfører, Nicolai Wammen, gik - stik imod sin partifælle Ole Stavad - under finanslovsdebatten i Folketinget ud og bedyrede, at skattetrykket ingen som helst rolle spiller for danske virksomheder. Det må siges at være rendyrket socialdemokratisk logik.

Socialdemokraterne forstår tilsyneladende ikke, at deres eget nye finanslovsforslag er gift for mange danske virksomheder, og at det derfor vil koste mange danskere deres arbejdsplads. Brandskatning af virksomhederne betyder jo netop, at virksomhederne mister konkurrenceevne, at de tvinges til at flytte deres produktion til udlandet, og at vi hermed mister arbejdspladser. Dette burde være helt indlysende - selv for socialdemokrater.

Jeg håber, at alle medarbejdere rundt omkring i virksomhederne forstår, at deres arbejdsplads for alvor er truet, hvis Socialdemokraterne igen skulle få magt, som de har agt. Det er deres nye finanslovsforslag et meget tydeligt bevis på.