S-opgør om tog

Tidligere trafikminister Jacob Buksti er gået for langt i sin støtte til regeringens afvisning af DSB, mener partifæller.

Den tidligere trafikminister Jacob Buksti (S) får i dag kritik både på den socialdemokratiske folketingsgruppes møde til formiddag og senere blandt partiets medlemmer af Folketingets trafikudvalg.

Utilfredsheden skyldes, at Buksti meget hurtigt mellem jul og nytår bakkede den borgerlige regering op, da den skrottede et langt billigere bud fra DSB på jernbanedriften i Vestjylland til fordel for det dyrere bud fra engelske Arriva.

Berlingske Tidende har talt med flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer, som er uforstående over for Bukstis udmeldinger og ønsker det taget op. Desuden føler de, at Buksti vader ind over et område, der ikke længere er hans. Han er nemlig ikke længere sit partis trafikordfører, men kun meningt medlem af trafikudvalget.

Kluntet

Niels Sindal, medlem af trafikudvalget for S, fik først i går indsigt i licitationspapirerne. En hurtig læsning bestyrkede ham i, at der er begået uret over for DSB:

»Jeg mener, at sagen har været meget kluntet håndteret af ministeren, og jeg finder det ikke rigtigt, at den tidligere trafikminister Jacob Buksti skulle have tilkendegivet noget om sagen, før vi har haft lejlighed til at drøfte den internt i Socialdemokratiet.«

Andre socialdemokrater er enige, men vil gemme udtalelserne til dagens møder.

»Jeg er sådan set ligeglad, for jeg synes, at folk skulle vente, til de har set papirerne. Jeg har meldt ud som tidligere trafikminister, og jeg har kun forholdt mig til det, som jeg selv har været vidende om al den stund, at jeg selv har sat processen i gang,« siger Buksti.

Den socialdemokratiske trafikordfører Poul Andersen nøjes med at kritisere regeringens fremgangsmåde og manglende orientering af Socialdemokratiet.

»Det andet må stå for Bukstis egen regning,« siger han.