Rygter om Summers som ny Fed-chef

Barack Obama vil vælge den tidligere amerikanske finansminister Larry Summers som ny chef for Federal Reserve efter Ben Bernanke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den japanske avis Nikkei.com på sin hjemmeside med henvisning til anonyme kilder.

Larry Summers er professor i økonomi har blandt andet været præsident for Harvard-universitetet og økonomisk rådgiver for præsident Barack Obama.

Han har været under hård kritik for sin rolle i amerikansk økonomi op til finanskrisen, da han var helhjertet tilhænger af dereguleringen af de finansielle markeder, heriblandt ophævelsen af Glass-Steagal-loven, der adskilte almindelige banker og investeringsbanker. Derudover var han stor tilhænger af et forslag, der førte til, at al regulering af derivathandel blev forbudt ved lov i USA i 2000.

Nordeas Johnny Bo Jakobsen betegner Larry Summers som en dygtig, økonomisk økonom, der ser finanspolitik som mere effektivt end pengepolitik.

»Han har tidligere udtalt sig optimistisk omkring den amerikanske økonomi og endda mere optimistisk, end hvad centralbanken selv har givet udtryk for. Dette kunne hæve muligheden for et mere aktivt skifte i centralbankens politik, hvis Summers bliver direktør,« sagde Johnny Bo Jakobsen til Ritzau Finans i slutningen af juli, da Larry Summers og Janet Yellen blev udnævnt som de to topkandidater til posten.