Rygter om ny hvidvasksag i Sverige sender bankaktie i gulvet

Banken SEB's aktionærer flygter, efter at banken har udsendt kommentar om tv-program om hvidvask i banken.

Den svenske bank SEB har fredag oplyst, at tv-programmet "Uppdrag Granskning" har henvendt sig med spørgsmål om hvidvask gennem bankens afdelinger i Baltikum.

Det svenske tv-program er ikke sendt endnu, og derfor er det uklart præcist, hvad det er »Uppdrag Granskning« har oplysninger om. Men alene SEB's kommentar til programmet har udløst et styrtdyk i bankens markedsværdi.

På børsen i Stockholm er bankens aktie faldet med over 14 procent omkring klokken 10.

Og det er ikke kun SEB-aktien, der taber værdi. I bunden af det toneangivende svenske indeks har SEB selskab af konkurrenterne Swedbank og Nordea. Deres fald er dog noget mere afdæmpede.

»SEB vil se på de oplysninger, der eventuelt vil komme frem i programmet og sammenligne dem med SEB's egne analyser«, skriver SEB i sin kommentar.

»SEB har modtaget spørgsmål fra SVT (kanalen, som sender »Uppdrag Granskning«, red.), men har ikke nærmere information om indholdet (af programmet).«

»For at være transparente har SEB valgt at gå ud med denne information.«

»Uppdrag Granskning« er et undersøgende journalistisk program. Det har tidligere kigget på forhold i den svenske bankbranche. Et af programmerne undersøgte hvidvask gennem Swedbanks estiske afdeling.

Sagen kostede danske Birgitte Bonnesen, der var topchef i Swedbank, jobbet.

/ritzau/