Ryanair runder en halv million Billund-passagerer

Nye ruter. Senere på året flyver Ryanair også til Alicante og Valencia fra Billund. Eksplosiv udvikling på mindre end et år.

For et år siden havde irske Ryanair aldrig sat hjulene på sine lavprisfly på landingsbanen i Billund Lufthavn.

Med offentliggørelsen af to nye ruter til de spanske byer, Alicante og Valencia, i går venter Europas passagermæssigt førende luftfartsselskab at runde en halv million passager årligt i lufthavnen.

Ruten til Alicante indledes 5. december med fire ugentlige afgange, mens ruten til Valencia, der er Spaniens tredjestørste by, allerede går på vingerne den 30. oktober med tre ugentlige afgange. Samlet ventes de to ruter at tilføre 100.000 passagerer på årsbasis.

Solterapi for 79 kr.Ryanairs nordeuropæiske chef Wilhelm Ha-milton bebuder på bedste Ryanair-vis billetpriser fra 79 kr.,så alle har mulighed for at få solterapi, når den mørke og kolde vinter kommer. Lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen ser stort potentiale i begge ruter.

- Jeg er også sikker på, at den danske oplevelsesindustri vil få glæde af et stort antal spaniere, der vil benytte den første direkte rute mellem Valencia og Danmark, siger lufthavnschefen.

Ryanair åbnede 1. november i fjor ruter fra Billund til Pisa og Frankfurt Hahn, den sidste er lukket igen, og foruden de eksisterende ruter til Dublin, Madrid og Pisa er ruter til Barcelona, London og Milano på vej. London-ruten overflyttes 29. oktober fra Esbjerg Lufthavn, der dermed mister sin eneste udenrigsrute med volumen.

De nye Billund-ruter er en del af en større europæisk ruteudvidelse for Ryanair, der etablerer sin 21. og 22. base i de to spanske byer. Hvert sted investeres 750 mio. kr., og 11 ruter ventes at få i alt 1,5 mio. passagerer årligt for hver base. fm