Russisk it-bande angriber dansk sikkerhedsfirma

It-sikkerhed: Et massivt internetangreb har tvunget it-sikkerhedsfirmaet CSIS til at sende deres medarbejdere i Skanderborg hjem. Det skriver Comon.dk

It-sikkerhedsvirksomheden CSIS betaler nu prisen for sin indsats i kampen mod en internanional bande it-forbrydere, der menes at høre hjemme i Rusland, det skriver Comon.dk

Firmaets kontor i Skanderborg er i øjeblikket udsat for et meget omfattende distribueret såkaldt denial-of-service-angreb fra banden, der går under navnet Storm.

Internet-forbindelsen er helt blokeret, og de fem medarbejdere på kontoret er sendt hjem.

- På den ene side er det selvfølgelig ærgerligt, at vores medarbejdere ikke kan komme på nettet, men på den anden side viser det også, at vi åbenbart har ramt et ømt punkt hos dem. Vi er kommet for tæt på, og så har de følt, at det har været nødvendigt at markere sig med dette angreb. Nu har vi lært, at vores lab fremover skal have sin egen internet-forbindelse, siger Peter Kruse, sikkerheds-analytiker hos CSIS, til ComON.

CSIS har gennem længere tid været på sporet af den internationale Storm-bande, der kontrollerer et af verdens største netværk af såkaldte zombie-pc'er, der bruges til dataangreb.

Peter Kruse understreger at Skanderborg-kontoret kører på en separat internet-forbindelse i forhold til resten af firmaet og angrebet derfor ikke for betydning for drifts- og produktionsmiljøet. Selskabets kunder kommer således ikke til at mærke angrebet.

Til gengæld er det umuligt at stoppe angrebet. Databombardementet kommer fra et meget stort antal bot-inficerede computere der er spredt over hele verden, og selv et sikkerhedsfirma kan intet stille op mod et angreb i denne størrelse.

- Der er ikke noget vi kan gøre for at stoppe angrebet – vi må bare vente, indtil det hører op, siger Peter Kruse til Comon.

Det menes at Storm-banden råder over mere end en million zombie-computere, men det er kun en lille del af netværket – måske 1.000 maskiner, skønner Peter Kruse – som bruges i angrebet mod Skanderborg-kontoret.

Kilde: Comon