Royal Unibrew køber lettisk bryggeri

Øl. Royal Unibrew køber Letlands 3. største bryggeri, Livu Alus, og styrker sin position på det baltiske marked, hvor koncernen allerede har betydelige aktiviteter indenfor læskedrikke.

Royal Unibrew fortsætter med at styrke sin position på det baltiske marked med købet af Livu Alus, der er Letlands tredje største bryggeri.

- Købet er helt i tråd med vores strategi for Baltikum. Vi har de senere år foretaget en del akkvisitioner i både Letland og Litauen, og med købet af Livu Alus udbygger vi en i forvejen stærk, baltisk forretning. Før købet sad vi på 9-10 procent af det lettiske ølmarked, men med Livu Alus øger vi vores markedsandele med yderligere 9-10 procent. Hermed styrker Royal Unibrew sin position som Letlands 3. største leverandør af øl, siger administrerende direktør for Royal Unibrew Poul Møller.

I Royal Unibrews strategiplan udgør de baltiske lande et vigtigt fokusområde. Koncernen ejer i forvejen bryggeriet Kalnapilio-Tauro Grupe i Litauen samt læskedrikproducenten Cido og bryggeriet Lacplesa Alus i Letland. Royal Unibrew er i dag en førende udbyder af øl, juice, vand og soft drinks i Baltikum, hvor koncernen i 2006 omsatte for ca. 550 mio. kr. - Royal Unibrew har siden 1999 haft aktiviteter i Baltikum, hvor vi kontinuerligt har styrket vores position indenfor øl og soft drinks igennem fokus på vores kommercielle aktiviteter og forbedringer på omkostningssiden. Efter en effektiv turn around har vi i dag en meget lønsom forretning i dette område, siger Poul Møller.

Købesummen udgør 130 mio. kr., og det er inkl. et grundstykke, der muliggør fremtidige udvidelser. Overtagelsen, der bl.a. er betinget af de lettiske konkurrencemyndigheders godkendelse, forventes endeligt gennemført primo 4. kvartal 2007.

- mja