Ros er langt fra nok

De chefer tager fejl, som tror, at hvis blot de roser medarbejderne, er alt i den skønneste orden. Så nemt slippe de nemlig ikke, viser en undersøgelse, foretaget af Corporate Leadership Council (CLC) blandt 50.000 medarbejdere på mere 59 virksomheder.

Læs mere
Fold sammen
Ledere, der forstår at påskønne medarbejdernes indsats og understrege, hvor vigtig hver og én er for virksomhedens overlevelse, samt giver dem mulighed for at yde et selvstændigt bidrag og være stolte af det, som virksomheden står for, kan regne med en forøgelse af den individuelle arbejdsindsats på 20 procent. Og det uden lønkompensation eller frynsegoder.

Undersøgelsen viser også, at medarbejderne helt frivilligt samlet yder 57 procent mere, end det de strengt taget for løn for, når de er ægte engageret i deres arbejde.

CLC opdeler medarbejderne i to kategorier. De, som går på arbejde for at tjene penge eller for at styrke deres karriere, er de rationelt engagerede. Den anden gruppe - de følelsesmæssigt engagerede - kendes på, at de tror på, påskønner og nyder deres arbejde, og netop den form for engagement kan firedoble indsatsen. Altså: Der er grund til bekymring, når medarbejderen siger: Jeg går på arbejde for at tjene penge. Her hjælper hverken ros eller slesk tale.Se mere på nettet: www. corporateleadershipcouncil.com.