Rockwool så rigtigt i Øst

Central- og Østeuropa gav sidste år Rockwool rekordomsætning. Men mangel på kapacitet kostede dyrt.

Læs mere
Fold sammen
Verdens største producent af stenuldsisolering Rockwool så helt rigtigt i krystalkuglen, da den for fem år siden købte fabrik i Rusland.

Men Rockwool var måske alligevel for konservativ i sin vurdering af, hvordan tingene ville komme til at udvikle sig i Østeuropa.

Rockwool kan godt nok konstatere, at tilbagegangen i den vesteuropæiske efterspørgsel på isolering er stoppet. Men i Østeuropa er efterspørgslen nærmest eksploderet sidste år.

Rockwool kan således især takke de østeuropæiske markeder for en rekordomsætning på 8,2 milliarder kr. - en stigning på fire pct.

Koncernens nettoresultat blev næsten fordoblet til 254 mio. kr. Men ser man bort fra engangsindtægter var overskuddet nærmest uændret.

Efterspørgslen i Central- og Østeuropa var simpelthen så stor, at Rockwool ikke havde kapacitet nok derovre til at imødekomme den.

Det betød blandt andet, at Rockwool har haft ekstra omkostninger til fragt fra vest til øst.

For at undgå en gentagelse, investerer Rockwool nu i at forøge produktionskapaciteten i Østeuropa, ligesom Rockwool er gået i gang med at bygge en helt ny fabrik i Skt. Petersborg i Rusland.

I slutningen af 2003 har Rockwool overtaget sin anden fabrik i Ungarn, og i maj åbner Rockwool et nyt produktionsanlæg i Polen.