Riskær tilbage i direktørstolen

Comeback. Klaus Riskær Pedersen er igen blevet direktør i sit eget selskab Furesøhøj. Det sker efter, at han har anket den dom, der forbød ham direktions- og bestyrelsesposter i danske selskaber.

Klaus Riskær Petersen sætte sig igen i spidsen for sit eget selskab Furesøhøj, der er holdingselskab for hans aktier i blandt andre stamcellefirmaet, Copygene. . Det skriver Epn.dk.

Han afmeldte ellers ved årsskiftet samtlige sine direktions- og bestyrelsesposter til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Siden fik han en dom i byretten på syv års fængsel og forbud mod at være direktør eller bestyrelsesmedlem i danske selskaber, men den dom er anket til Landsretten og det vil sige, at Riskær trygt kan sætte sig i direltørstolen igen.

Klaus Riskær Pedersen afviser, at der er tale om en bevidst manifestation op til landsretssagen.

- Det har intet med straffesagen at gøre. Men rådgivere til de forskellige virksomheder, jeg ejer, har vurderet, at det var en nødvendighed. Men det er forhold, som jeg ikke kan kommentere på nuværende tidspunkt, siger han til Epn.dk, og forklarer, at der er tale om en teknikalitet i forbindelse med noget, han først vil fortælle om mandag.

Copygene har igennem længere tid ligget i fusionsforhandlinger med det andet danske stamcellefirma, Stemcare, men Riskær afviser at svare på, om det har relationer til det.

Hele bestyrelsen, herunder hans egen mor, er blevet sat fra bestillingen i Furesøhøj, og selskabet tegnes nu kun af direktøren selv.

-mpp