Riskær forlader danske virksomheder

Ledelse. Finansmanden Klaus Riskær Pedersen er stoppet som adm. direktør i en række danske virksomheder.

- Jeg starter en virksomhed om året, og det er ikke min opgave at sidde med driftsledelse i selskaber, hvor driften løber rundt, siger Klaus Riskær Pedersen til ErhvervsBladet og fortsætter:

- Jeg har forladt ledelsen i alle mine danske selskaber som led i en større omstrukturering. I fremtiden vil jeg bruge mere tid på blandt andet to nye selskaber i udlandet.

I følge registreringer i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er Klaus Riskær Pedersen med virkning fra d. 29 december sidste år stoppet som bestyrelsesmedlem og adm. direktør i stamcelle-virksomheden Copygene samt som direktør i selskaberne Iværksætterfabrikken og Furesøhøj. Klaus Riskær Pedersen vil udelukkende kommentere sine forhold vedrørende Copygene overfor ErhvervsBladet. - Der er balance i driften i 2006, og det går bedre end ventet. Dermed er min opgave i Copygene fuldført, siger Klaus Riskær Pedersen. Copygene tilbyder nedfrysning af navlestrensgsblod fra nyfødte babyer til brug ved sygdomsbekæmpelse meget begrænset. En kontroversiel forretningsmodel, der har været til offentlig debat de senere uger. Copygene tabte i 2005 4,4 mio. kr. før skat, mens 2006 regnskabet endnu ikke er offentliggjort.