Rigmand støtter sin hjemegn

Den 68-årige Johan Hoffmann, tidligere ejer af Arovit Petfood A/S, Esbjerg, er begyndt at investere og hjælpe erhvervsvirksomheder i det vestjyske, både med kapital og gode råd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har været igangsætter og formået at bygge en virksomhed op, som han igen solgte i år 2000 for et pænt stykke over en milliard kroner, skriver JydskeVestkysten.

Rygterne siger et sted mellem 1,2 og 1,5 milliarder kroner.

I dag er han med sit firma Hoffmann Capital A/S i fuld gang med at investere og købe sig ind i lokale firmaer. Det er blevet til fem. Alle i Ribe Amt, for Johan Hoffmanns lokale rødder stikker dybt. Der er formentligt investeret for omkring 100 millioner kroner.

- At jeg støtter firmaer i Ribe Amt, hænger sammen med, at jeg gerne vil være med til at styrke erhvervslivet i området, hvor jeg selv har virket, siger Johan Hoffmann.

Erhvervschef Tom Nielsen, Esbjerg, siger, at det er en god ide, at personer, der har haft succes, senere engagerer sig i erhvervslivets udvikling. Det er erfaring og kloge penge, der kommer i omløb.

Johan Hoffmann fortæller, at han fortsat ser på nye investeringer.

- Det kan måske blive til to-tre firmaer eller flere. Det afhænger af, hvad der tilbyder sig, og hvad jeg kan se er fornuftigt, siger han.

- Investeringerne sker ikke i døende virksomheder, men derimod i sunde firmaer, der er på vej frem, siger Johan Hoffmann, der pludselig oplever, at der er brug for ham som rådgiver og som pengemand.

- Jeg forsøger at leve med i firmaerne. Være inspirator. Jeg ved ikke hvor langt jeg vil gå med mine planer, men et er sikkert, jeg vil have hjertet med, siger Johan Hoffmann.