Rigmand får ret til e-kunst

Det er slut med at bøvle med at hænge kunst op på væggene hjemme hos verdens rigeste mand. Han har fået patent på at skifte vægkunsten ud elektronisk.

Verdens rigeste mand har fået patent på at slippe for at hænge kunstværker op på væggene i sit store hus og i stedet skifte dem ud elektronisk.

Idemageren er William H. Gates III, nok bedre kendt som Bill Gates, grundlæggeren af IT-giganten Microsoft. Patentet kom i hus lige før nytår og dækker over et system, som elektronisk kan sende kunstværker rundt i bygninger til et hierarki af mulige »ophængningssteder«, hvor hvert sted kan underinddeles i yderligere områder.

Opfindelsen gør stor nytte hjemme i den næsten 6.100 kvadratmeter store villa i Medina, en forstad til Seattle. Huset er spækket med fiberoptiske kabler og anden teknik, som gør det let at skifte værkerne ud på væggen, når man bliver træt af at se på dem.

Kunstelskeren Bill Gates' kunstfordelingssystem tillader, at man opretter en liste over billeder, der må dukke frem på væggene. Disse kan så vises i den valgte rækkefølge på skærme på et bestemt sted, f.eks. et hus, og på alle underdele af stedet, f.eks. værelser. Husets beboere kan kontrollere kunstværkernes gøren og laden fra forskelligt udstyr i bygningen.