Rigmand anklages for at lokke fattige i lånefælde

Et af rigmanden Warren Buffetts selskaber er under anklage for systematisk at udse sig svage kunder og lokke dem ind i butikken med højrisikable boliglån. En lang række minoritetssamfund i USA er blevet ramt af Buffetts metoder, skriver amerikansk avis.

Den amerikanske rigmand Warren Buffet er kommet under beskydning for at lokke fattige amerikanere ind i risikable lån med høje renter. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens rigeste mænd er kommet under heftig beskydning for at narre fattige minoriteter ind i højrisikable lån. Multimilliardæren Warren Buffett bliver af avisen The Seattle Times beskyldt for at bruge sit selskab Clayton Homes til at trække milliarder af dollar ud af fattige kunder, der drømmer om at få deres egen bolig.

Clayton Homes er under anklage for systematisk at opsøge fattige minoriteter og lokke dem med udsigten til at blive husejere til gengæld for, at de optager en række højrisikable lån. Clayton Homes er den altdominerende spiller i USA, når det gælder salg af såkaldte mobile homes.

The Seattle Times skriver, at Buffetts metoder har ramt stribevis af minoritetssamfund i USA, hvor en lang række kunder i Warren Buffetts selskab har mistet deres hjem og tusindvis af dollar i udbetalinger. Ifølge avisen forlanger rigmandens låneselskab langt højere renter, når forskellige etniske minoriteter skal låne penge sammenlignet med hvide personer.

Warren Buffett har afvist at svare på anklager om, hvorvidt der er forskel på lånemulighederne alt efter, hvilken race man tilhører. Han har dog tidligere afvist, at Clayton Homes benytter sig af ufine metoder. Under et interview med det amerikanske erhvervsmedie CNBC tidligere på året sagde Warren Buffett, at mange af kunderne i Clayton Homes typisk betaler højere renter, fordi den specifikke kundegruppe er mere risikabel.

»Det er sådan, at præfabrikerede huse ligger i den lavere ende af markedet,« sagde Warren Buffet til CNBC.