Rige udlændinge står i kø til at opkøbe græske villaer

Den græske gældskrise får flere familier til at sælge deres boliger på et ejendomsmarked, hvor priserne i forvejen er halveret. Det har fået rige udenlandske købere til at rykke ind efter en god investering.

Siden 2009 er Grækenlands boligpriser halveret, og udenlandske købere står klar til at investere i villaer med havudsigt. Fold sammen
Læs mere

Mens velbeslåede grækere strammer budgetterne og måske ligefrem forlader Grækenlands økonomiske morads, står udenlandske købere klar til at rykke ind og overtage deres middelhavsboliger.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Siden landets krise tog fat i 2009, er priserne på det græske boligmarked halveret. Samtidig har høje ejendomsskatter tvunget især overklassen til at sælge mange af de villaer, som ellers har været i familierne i generationer og var planlagt til at gå videre i arvefølgen.

I stedet skifter mange af hjemmene nu hænder til udenlandske investorer. Forrest for køberskaren går russiske og kinesiske rigmænd, men også bulgarer og serbere er ved at få færden af den gode forretning. Særligt villaer i Athens forstæder, på Kreta eller den nordøstlige halvø Khalkidhiki står højt på investorernes ønskeliste, hvor også havudsigt og grønne områder er alfa og omega.

Også andre middelhavslande er i sigtekornet hos nyrige købere fra verdens nylige vækstøkonomier. Specielt italienerne har som grækerne måttet sælge familieejede slotte, paladser og malerier - også her med russerne i forreste geled.

Trenden har ifølge The Independent rødder i Ruslands egen økonomiske uro, hvor faldende energipriser og sanktioner over Ukraine har fået rublen til at falde i værdi. Og det har fået velhavere fra BRIKS-landet til at investere penge i udenlandsk bygningsværk.

TV: Græske demonstranter fordømmer redningsplanen