Retssag kan blokere Halliburton og Baker Hughes-fusion

Det amerikanske justitsministerium forbereder en retssag for at blokere den foreslåede fusion mellem de to olieindustriselskaber Halliburton og Baker Hughes.

Foto: Richard Carson

Det skriver Wall Street Journal, som tilføjer, at trækket markerer det seneste tegn på, at den øgede fusionsaktivitet møder modstand hos de amerikanske regulatorer og konkurrencemyndigheder.

Sagen kan blive rejst når som helst, skriver avisen med henvisning med folk med kendskab til forholdet, og den kan komme til at blive en stor udfordring for, at handlen til 35 mia. dollar, som blev annonceret i 2014, kan blive gennemført mellem verdens næst- og tredjestørste olieserviceselskaber efter Schlumberger.

Halliburton har forsvaret fusionen med en argumentation om, at det ville skabe et stærkere og mere effektivt selskab, hvilket, til gavn for kunderne, vil kunne gøre det muligt at holde omkostningerne nede. Konkurrencemyndighederne flere steder i verden har imidlertid udtrykt bekymringer for, at fusionen vil reducere konkurrencen og efterlade kunderne med færre og dyrere muligheder.