Retsmøde om Ryanair-aktion endte uden resultat

Arbejdsretten har torsdag valgt at skubbe sagen om aktionen mod lavprisselskabet Ryanair til næste uge.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger. Det første Ryanfly landede i dag i Kastrup Lufthavn.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens hasteindkaldte retsmøde i kølvandet på onsdagens aktioner mod Ryanair i Københavns Lufthavn endte uden en afgørelse. Arbejdsretten har, oplyser Serviceforbundet ifølge dr.dk, besluttet at genoptage sagen på torsdag den 26. marts, hvor retten i forvejen skal behandle den overordnede sag vedrørende LO mod Ryanair.

Demonstranterne holdt onsdag Ryanair-flyet fra at få tanket benzin og blive klar til start, hvilket medførte en forsinkelse på tre timer.

Flyet blev holdt på jorden i protest mod, at lavprisselskabet har afvist at tegne danske overenskomster med de medarbejdere, der skal arbejde for selskabet i Københavns Lufthavn.

Foreløbig har selskabet kun én rute mellem Dublin og Kastrup, men udvider senere i marts med ruter til London, Warszawa og Milano.

Det var HK/Danmark, 3F, Serviceforbundet, Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet, som blev trukket i retten af Ryanair, efter flyselskabet med egne ord havde tabt 135.000 kroner på forsinkelsen.