Resterne af ØK mister økonomisk livline

Santa Fe Group har afsluttet sine forhandlinger med svenske Proventus Capital Partners om etableringen af en langsigtet finansiering til anden fase af selskabets omstruktureringsplan uden at nå til enighed. Den gældende finansieringsaftale bortfalder derfor den 1. april 2020.

»Indtil der er fundet en ny finansieringsaftale, hersker der væsentlig usikkerhed for koncernen,« skriver Santa Fe torsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

»Koncernen forbliver besluttet på at gennemføre sin omstruktureringsplan og søger nu aktivt anden finansiering til at understøtte dens finansieringsbehov, herunder til at støtte den anden fase af omstruktureringsplanen, der oprindeligt blev udviklet i enighed og koordinering med Proventus,« hedder det.

I august oplyste Santa Fe, at det var raget uklar med Proventus, som mener, at den danske koncern ikke har overholdt sin låneaftale med Proventus, hvilket Santa Fe afviste. I foråret fortalte Santa Fe, at man havde indgået en aftale med Proventus Capital, der forlængede et lån på 38 millioner euro til april 2020.

Santa Fe er resterne af ØK, der engang var en af Danmarks største koncerner. ØK blev stiftet i 1897 og arbejdede inden for handel, skibsfart og industri.

På toppen i 70'erne beskæftigede selskabet mere end 40.000 ansatte og var Danmarks største virksomhed.

Herefter fulgte en nedtur for koncernen gennem flere år. I de år blev forskellige områder solgt fra et efter et.

/ritzau/FINANS