Republikanske senatorer vil forsinke skattenedsættelser

Republikanske senatorer vil forsinke de lovede skattenedsættelser for virksomheder og bremse nogle andre skattenedsættelser. Senatorernes udmelding er stik modsat den amerikanske præsidents, Donald Trumps, ønske.

Arkivfoto: Republikanske senatorer vil forsinke de lovede skattenedsættelser for virksomheder og bremse nogle andre skattenedsættelser. Senatorernes udmelding er stik modsat den amerikanske præsidents, Donald Trumps, ønske. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Senatets plan for de kommende skattenedsættelser står i skarp kontrast på nogle punkter til den konkurrerende plan fra Repræsentanternes Hus, som der skal stemmes om i næste uge.

Ifølge to republikanske assistenter fra Senatets finanskomité, vil de amerikanske senatorer blandt andet vente med at skære 15 pct. af selskabsskatten fra 35 pct. til 20 pct. til 2019, fordi Senatet ønsker at spare på udgifterne til lovforslaget. Yderligere vil Senatet bibeholde arveafgiften og i stedet hæve fribeløbet, skriver Financial Times.

En forsinkelse af nedsættelsen af selskabsskatten, vil ikke kun skuffe den amerikanske præsident, Donald Trump, der går forrest i republikanernes bestræbelser for at ændre det amerikanske skattesystem, men også virksomhedsledere i landet, som har hungret efter en nedsættelse af skatten, som de mener er med til at bremse deres globale konkurrencedygtighed.

Det er klart, at det er bedre at indfase skattereduktionen lige nu end om et år, men et års forsinkelse er bedre end en længere indkøringsperiode, det sagde den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, til Financial Times torsdag.

Andre områder, hvor Senatets forslag adskiller sig fra Repræsentanternes Hus' forslag, er blandt andet tilgangen til beskatningen af internationale virksomheder, antallet af skattetrin og niveauet på topskatteloftet.

/ritzau/FINANS