Renten rykker tilbage til udgangspunktet

Hele tirsdagens renteudvikling blev slettet ud på dagen.

(Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten på det toneangivende danske statspapir kunne lukke på stort set samme niveau som mandag.

Renten var ellers steget med 3 basispoint tidligt på dagen, men i takt med at aktiemarkederne i Europa bevægede sig fra grønt til rødt territorium, steg obligationskursen med faldende rente til følge.

Den tiårige statsobligation med udløb i 2027 lukkede med en rente på 0,72 pct., sådan som det også var tilfældet mandag.

Investorerne havde så godt som ingen nøgletal at forholde sig til tirsdag. Og det var derfor også ventet, at investorerne ville holde sig på sidelinjen frem til onsdag, hvor der blandt andet kommer data for de japanske producentpriser, britisk arbejdsløshed samt eurozonens industriproduktion.

Den største opmærksomhed vil dog efter alt at dømme tilfalde onsdagens redegørelse fra den amerikanske centralbanks topchef, Janet Yellen, i Repræsentanternes Hus og det pengepolitiske udvalgs syn på den økonomiske udvikling i verdens største økonomi.

Senere onsdag bliver centralbankens økonomiske barometer, kaldet Beige Book, offentliggjort. Heri fremgår de 12 regionale Federal Reserve-bankers syn på den lokale økonomiske udvikling.