Rentebørs runder én milliard kroner

Banker konkurrerer om at give bedste rente på indskud på rentebørs, som nu har rundet en milliard kroner.

Læs mere
Fold sammen
Almindelige danskere er efterhånden vant til at få nul procent i rente på deres lønkonto, mens virksomheder får lidt mere, fordi der ofte er tale om større beløb. Med nogle få taster på internettet er der mulighed for at få en bedre rente.

Det er der flere og flere virksomheder, der har opdaget. En såkaldt rentebørs på internettet, som mybanker.dk står bag, har således netop rundet én milliard kroner på 16 måneder.

Rentebørsen er attraktiv for virksomheder, der har stor overskudslikviditet i en kortere periode.

»I periode har vi store beløb stående. Vi har med stor succes bragt de penge i licitation, og i forhold til tidligere har vi opnået en merrente på 0,6 procentpoint,« siger administrerende direktør Kim Borch fra Borch Invest, der tilbyder opsparing i udlejningsejendomme.

Lette penge
Kim Borch har benyttet rentebørsen flere gange. En gang tjente han 4.000 kroner i renter ved at sende pengene i licitation. Det drejede sig om to millioner kroner, som han placerede i to måneder.

»Det er jo lette penge at tjene ved blot at bruge fem minutter foran computeren,« siger Kim Borch.

Princippet i rentebørsen er simpel: Virksomheder indtaster en forespørgsel, hvor beløb og tidshorisont angives. Forespørgslen sendes til 10 banker, som i løbet af to timer melder tilbage med en rentesats, som de vil give.

Virksomheden kan derefter vælge den bank, der tilbyder den bedste indlånsrente.

»20 procent højere renter end det gennemsnitlige renteniveau er resultatet for de virksomheder, der benytter denne service,« siger direktør Elisabeth Arendt fra mybanker.dk.

Da der skal betales gebyr til mybanker.dk, og da bankerne kun er interesserede, hvis der er tale om beløb af en vis størrelse, skal der mindst være tale om 400.000 kroner.

Godt for virksomhederne
Virksomhederne opnår i øjeblikket rentesatser på mellem 2,5 og 2,7 procent på deres indskud ved at sende pengene i licitation. Markedsrenten er på cirka 2,1 procent.

Bankdirektør Ulrich Peer Jespersen fra Finansbanken betegner de opnåede rentesatser som gode for virksomhederne.

»Mange virksomheder ligger med pæne beholdninger, som de ikke betales specielt godt for,« siger Ulrich Peer Jespersen.

For Finansbanken er rentebørsen blot yderligere et instrument til at styre bankens likviditet.

Bankernes foretrukne marked til styring af likviditet er det såkaldte interbankmarked, hvor bankerne handler likviditet med hinanden.