Rengøringskomet gennemfører nyt opkøb

Nordjysk rengøringskomet gennemfører nyt opkøb og venter vækst også i 2009.

Læs mere
Fold sammen
Den nordjyske rengøringskomet Ida Service med hovedkvarter i Aalborg har ikke tænkt sig at slække på væksten, selv om den økonomiske usikkerhed tårner sig op.

Tværtimod har nordjyderne overtaget den lille nordjyske kollega, Service Nord i Vodskov, med ti medarbejdere.

Dermed bliver Ida Service med et pennestrøg rigtig landsdækkende inden for industriservice, der er Service Nords speciale. Området er ikke nyt for rengøringskometen, men industriservice har været udført fra koncernens afdelinger i København og Vejle, og det har givet lang transport til det nordjyske. I enkelte tilfælde har det betydet, at Ida Service har måttet takke nej til enkelte opgaver, og det er ikke noget, der huer adm. direktør Jesper Busk.

Koncernen, der i dag har cirka 1.600 medarbejdere og årligt omsætter for omkring 450 mio. kr., hører ikke til blandt de virksomheder, der bidrager til, at arbejdsløshedskøen nu begynder at vokse. Ida Service er vant til to-cifrede vækstrater, og det er også målet for 2009. Men Jesper Busk kan også godt genkende krisen. Den er bare ikke én stor sump af trusler.

- Vi kan da godt mærke, at nogle af vore kunder ønsker at spænde livremmen lidt ind, men overordnet ser jeg i øjeblikket lige så mange muligheder som trusler i markedet, siger han.

Jesper Busk mener, at situationen ikke er så slem, som den bliver gjort til i pressen.

- Vi er optimister, men vi er ikke naive. Naturligvis står vi over for en ny situation, hvor mange virksomheder kigger ekstra grundigt på deres omkostninger, men det er altså også her, jeg ser muligheder. Hvis vore kunder er pressede på deres kerneområder, er det en af vores udfordringer at se på, hvordan vi eventuelt kan hjælpe med en billigere løsning på det, vi beskæftiger os med i kundens virksomhed. Det kan være, vi kan overtage endnu flere opgaver, så vi kan opnå større synergigevinster hos kunden. Det kan også være, vi kan fire lidt på kvalitetsniveauet, forklarer Jesper Busk, der mener, at den pressede økonomi ligefrem kan være med til at øge interessen blandt virksomhederne for at outsource funktioner, der ikke ligger inden for deres kernekompetencer.

Ida Service, der blev grundlagt i 1984, har de senere år set rekruttering af nye medarbejdere som en af de største udfordringer. Det er det fortsat, oplyser Jesper Busk lidt overraskende set i lyset af de mange fyringsrunder på det seneste.

- Afskedigelsesrunderne er endnu så nye, at vi ikke har set en forandring i vores rekrutteringssituation, men det er klart, at det på sigt nok bliver nemmere at skaffe nye medarbejdere, forklarer han.

Den nordjyske koncern er meget bredt favnende inden for serviceydelser. Ida Service, der foruden Aalborg, vejle og København, har afdelinger i Århus, Aabenraa, Nykøbing Mors og Varde, beskæftiger sig med kantinedrift, rengøring, facility service og altså industriservice, som nu er blevet styrket gennem opkøbet af Service Nord.