Renault-Nissan misser grønt mål

Selskaberne havde en plan om, i fællesskab, at sælge 1,5 mio. el-biler inden udgangen af 2016, men den plan bliver ikke realiseret.

Arkivbillede af el-bilen Renault Zoe Fold sammen
Læs mere

Den fransk-japanske bilkoncern Renault-Nissan halter godt fire år bag sine egne planer og har opgivet at nå sit mål for salget af el-biler i 2016. Det er dog ikke selskabets egen skyld.

Det skriver Financial Times.

Selskaberne havde en plan om, i fællesskab, at sælge 1,5 mio. el-biler inden udgangen af 2016, men den plan bliver ikke realiseret.

- Vi når det ikke. Med den nuværende hastighed, ser jeg det først fire eller fem år senere, siger selskabets administrerende direktør Carlos Ghosn til Financial Times.

Direktøren fastslog dog, at det ikke er Nissans egen fejl, at målet er uden for rækkevidde.

- Vi må indrømme, at det går langsommere end vi havde troet. Men det går langsommere af den årsag, at vi troede, at bygningen af infrastruktur ville gå hurtigere, siger Carlos Ghosn, og fastslår, at den største udfordring ikke er omkostningerne til bilen, men snarere infrastrukturen.

Renault og Nissan har tilsammen solgt omkring 120.000 elektriske biler i løbet af de sidste fem år. Nissans Leaf-model, verdens mest solgte el-bil, står for 85.000 af de solgte biler.

De to partnere har investeret massivt i elbiler, men de elektriske biler har indtil videre vist sig at være svære at sælge, dyre at bygge og hæmmet af frygt for begrænsede muligheder for optankning og begrænset rækkevidde.