Rektor Linda Nielsen ny formand for Aller

Dilemma Den tidligere formand for det videnskablige Etisk Råd, rektor Linda Nielsen, skal nu være formand for Allerfonden, der ejer Allerkoncernens letbenede og letpåklædte magasiner.

Læs mere
Fold sammen
Rektor ved Københavns Universitet, professor Linda Nielsen, er indsat som ny formand i Allerfonden.

Linda Nielsen afløser professor, dr. jur. Mogens Koktvedgaard, Københavns Universitet, der døde den 29. juni i fjor. Mogens Koktvedgaard var formand for Allerfonden fra 1995 og frem til sin død.

Der er langt fra ugebladet Se & Hørs letbenede og afklædte underholdning, for slet ikke at nævne koncernens pornoblade, og til de værdier rektor Linda Nielsen, 52 år, står for.

Men ikke desto mindre er det Linda Nielsen, den tidligere formand for Etisk Råd, der nu sidder i formandsstolen for Allerfonden, som er det selskab, der kontrollerer Nordens største udbyder af ugeblade.

Alene i Danmark er markedsandelen på over 70 procent med udgivelser som blandt andet Familie Journalen, Billed Bladet, Se & Hør samt mandebladene Rapport og Software, der dog ikke, trods titlen, har meget med teknik at gøre.

Hver uge sælger Aller-gruppen flere end 3,2 millioner ugeblade i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Familiefejde til debat
Netop i denne tid sker der markante tilnærmelser mellem universiteterne og erhvervslivet.

Det sker i forlængelse af regeringens universitetsreform, der just er skudt i gang, og fra årsskiftet har alle landets universiteter fået bestyrelser, hvor de eksterne medlemmer har flertal. Formålet er at åbne universiteterne og skabe konsensus mellem universiteterne og dets interessenter.

Om Linda Nielsen kan gøre det samme i Aller-koncernen bliver spændende at følge.

Sagen er, at ugebladskoncernen Aller i adskillige år har været genstand for et familiedrama, der nærmest har kørt som en føljeton i medierne.

Nogle efterkommere af stifteren Carl Aller mener, at de bliver holdt uden for det gode selskab.

Desuden kæmpes der om magten over det profitable Carl Allers Etablissement.

Firmaet Rella (Aller stavet bagfra) vil have mere indflydelse, men netop Allerfonden, hvor Linda Nielsen nu er formand, besidder 56 procent af stemmerne i Carl Allers Etablissement.

Linda Nielsen sidder også i bestyrelsen for Sparinvest og Kollegiefonden Bikuben.