Rekordstor olieproduktion i USA

I april rundede amerikansk olieproduktion 11,27 mio. tønder per dag. Det tangerer næsten den rekordstore produktion i 1970, hvor tallet rundede 11,3 mio. tønder om dagen.

I april rundede amerikansk olieproduktion 11,27 mio. tønder per dag. Det tangerer næsten den rekordstore produktion i 1970, hvor tallet rundede 11,3 mio. tønder om dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I omkring fire årtier har den amerikanske produktion af olie været aftagende, men med de seneste fem års vækst producerer amerikanske olieproducenter mere, end de har gjort i 44 år.

Det skriver Financial Times.

I april rundede amerikansk olieproduktion 11,27 mio. tønder per dag. Det tangerer næsten den rekordstore produktion i 1970, hvor tallet rundede 11,3 mio. tønder om dagen. Derved producerer USA i dag mere olie, end landet har gjort i 44 år. Nye vækstrater tyder endda på, at produktionen siden er oversteget niveauet fra 1970.

Energiøkonom Philip Verleger mener, at det er svært at vurdere, hvor meget olieproduktionen i USA vil fortsætte med at stige, men tilføjer:

- Den teknologiske udvikling går så hurtig, at det er inde for mulighedens grænser, at vi kan producere 20 mio. tønder om dagen i 2020.

Den markante udvikling står i stærk kontrast til den generelle olieproduktion, der på verdensplan er dalende. Især veletablerede oliefelter som Nordsøen og sikkerhedstruede områder som Irak og Syrien oplever en markant nedgang i produktionen.