Rekordregnskab i Alfix

Byggematerialer. Der er gode penge i at producere fugemasse og fliseklæber, som Alfix i Kolding gør, en stor del af produktionen går til eksport til Skandinavien og England.

Det er sjældent at se en produktionsvirksomhed, hvor hver medarbejder tjener næsten én mio. kroner ind til selskabets overskud.

Specielt en virksomhed som Alfix i Kolding, som især fremstiller fugemasse, fliseklæber og spartelmasse, og hvor en stor del af de 38 ansatte ikke arbejder i produktionen, men i udviklingsafdelingen.

Desuden er der ansat en række bygningsingeniører og -konstruktører, som vejleder kunderne, og imens er store dele af produktionen af produktionen automatiseret.

- Vi udvikler selv vore produkter, og derfor har vi en del laboranter og kemiingeniører ansat til det, siger, adm. direktør Torben Carstensen Toft og fortsætter:

- Vi afsætter en stor del af vores produktion til primært Skandinavien og England, hvor meget er en forretningshemmelighed

Alfix er én af tre store danske virksomheder i branchen, og man sælger udelukkende sine produkter igennem trælaster og byggemarkeder og ikke til slutbrugerne, som typisk er håndværkere.

- Som vores konkurrenter og kolleger lever vi godt på, at fliser og anden keramik er blevet meget moderne både i nybyggeri, og når huse skal renoveres, og samtidig er fliserne blevet større, hvilket stiller ekstra krav til klæber-produkterne, siger direktøren.

Det 43 år gamle firma har igennem årene opbygget en stor kundegruppe, som man servicerer bedst muligt blandt andet igennem konsulenter.

- I Norge og Danmark er opsætning af fliser en del af murerfaget, mens det i Sverige og England er et selvstændigt fag, men vi ser tendenser til, at det er ved at ændre sig i Danmark, siger Torben Carstensen Toft.

Han forventer en yderligere vækst i omsætning og indtjening, men betoner, at det helt afhænger af, om virksomheden fortsat kan rekruttere og fastholde medarbejdere med et højt kompetenceniveau.