Rekordoverskud i Grundfos

Den privatejede pumpekoncern Grundfos havde sidste år et rekordoverskud på over en milliard kroner før skat, oplyste koncernchef Jens Jørgen Madsen mandag på et pressemøde i Bjerringbro, hvor hovedsædet ligger.

Koncernen meddelte samtidig, at Grundfos for omkring 200 millioner kroner har købt den gamle tyske pumpevirksomhed Hilge, som er specialist i særligt hygiejniske pumper, ikke mindst til bryggerier.

Rekordoverskuddet i Grundfos på en milliard kroner skal sammenlignes med et overskud på 726 millioner kroner før skat i 2002. Det endelige regnskab for 2003 præsenteres den 18. marts, men tallene viser allerede nu, at indtjeningen før skat bliver på over 9 procent af omsætningen, oplyste Jens Jørgen Madsen. Med regnskabet for 2003 præsenterer han sit første hele årsregnskab efter sin tiltræden i januar 2003. Hans mål er et overskud på 10 procent i 2005.

Koncernchefen afviste, at opkøbet betyder flytning af arbejdspladser fra Danmark, hvor der i Bjerringbro ligger 4600 Grundfos arbejdspladser.

/ritzau/