Rekordoverskud i Danfoss

Danmarks største industrikoncern, Danfoss, fik i 2003 det største overskud i koncernens historie med et resultat før skat på 1,03 milliard danske kroner.

Rekordoverskud i Danfoss - 1
Arkivfoto af Jørgen Mads Clausen, adm. direktør for Danfoss. Danmarks største industrikoncern, Danfoss, fik i 2003 det største overskud i koncernens historie med et resultat før skat på 1,03 milliard danske kroner. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Danfoss med hovedsæde i Nordborg på Als producerer bl.a. termostater til radiatorer, køleanlæg og automatik til varme- og klimaanlæg, og årsregnskabet for 2003 blev offentliggjort mandag.

Ikke overraskende betegner Danfoss rekordoverskuddet som særdeles tilfredsstillende. Overskuddet skal ses i lyset af, at 2003 var præget af vanskelige markedsvilkår og den lave dollarkurs. En del af overskuddet skyldes ekstraordinære indtægter fra salget af koncernens flowmålerforretning, men samtidig lykkedes det i 2003 Danfoss at øge indtjeningen fra den ordinære drift med 19 procent til 768 millioner kroner.

Omsætningen i Danfoss steg til 15,4 milliarder kroner, og efterspørgslen efter Danfoss' produkter har været stigende, især i Østeuropa, Rusland, Asien og særligt i Kina.

Danfoss Koncernen beskæftigede 17.449 medarbejdere ved udgangen af 2003, og det er en stigning på 477 ansatte i forhold til året før.

/ritzau/