Reklamebureau i god vækst

International. Lego er ny kunde hos Recommended, der løser kommunikationsopgaver i en række lande for Lego.

Selv om reklamebureauet Recommended A/S bor i Århus, løser bureauets medarbejdere opgaver i lande som Japan, Korea, Australien, USA, Singapore og Kina for Lego, der har 140 uddannelsescentre rundt om i verden, hvor børn og unge kan udvikle færdigheder ved leg med Legos produkter.

- Vi skal udarbejde en international kommunikationsstrategi for markedsføringen af Legos uddannelsescentre over for forældre og børn, forklarer direktør Carsten Skakkebæk, Recommended. Til de nye kunder hører også Integrationsministeriet, som skal have udviklet en kampagne, der får flere nydanskere til at søge job eller læreplads i byggebranchen. Den er rettet mod de unge, deres forældre og arbejdsgivere.

New mediaTidligere var Recommended, der har 110 medarbejdere, kendt for at arbejde meget for detailsektoren. Det gør bureauet fortsat, men der er de seneste år blevet satset hårdt på andre sektorer, og det har skabt vækst. New media hører til et af de nye arbejdsfelter.

- Vore kunder efterspørger i større omfang on-line markedsføring, der er andet og mere end et website og en bannerannonce. Vi arbejder meget med websider, der linkes op til økonomisystemer. Og vore specialister rådgiver blandt andet kunderne om, hvilke økonomisystemer de skal købe, når de integrerer deres hjemmesider med økonomisystemer, forklarer Carsten Skakkebæk.

Nem adgang til måling og analyse gør onlinemediet effektivt til målrettet kommunikation mod specifikke målgrupper uden høje mellemomkostninger.

Nummer 4Ifølge bladet Markedsføring er Recommended rykket op fra en niende til en fjerde plads som landets største reklamebureau målt på bruttoavance.

Den øgede Recommended i 2005/06 med 15 procent til 80,8 mio. kr., mens resultatet før skat gik to mio. kr. frem til 14,7 mio. kr. Resultatet er tilfredsstillende, mener ledelsen - det vil sige de ni partnere, der ejer reklamebureauet.

De omdannede i juli 2005 bureauet fra et interessentskab til et aktieselskab via en fusion af de tidligere interessenter.

I dag ejer partnerne Recommended via holdingselskabet NP3 Communications Group A/S, Århus.