Regnefejlen var på over en milliard kroner

Regeringen har regnet over en milliard kroner forkert på budgettet på grund af en ekstra udbetalingsuge. Finansministeren har nu strammet op.

Beskæftigelsesministeriets problemer med at finde ud af, hvor mange uger i et år, der skal udbetales ydelser, får også betydning for budgettet i år. En gennemgang viser, at ministeriet samlet har regnet over en milliard kroner forkert, fremgår det af et svar fra finansminister Thor Pedersen (V).

Det har tidligere været fremme, at ministeriet regnede 860 millioner kroner galt, fordi det ikke tog højde for, at der i 2003 skulle udbetales arbejdsløshedsdagpenge og efterløn for 53 uger i stedet for de sædvanlige 52.

Men her stopper fadæsen ikke. Ministeriet fik i 2003 merudgifter for 37 millioner kroner til overgangsydelser og børnepasningsorlov på grund af den ekstra uge. Og fejlen fortsætter helt ind i 2004, hvor der ikke er taget højde for, at der skal udbetales dagpenge ved sygdom og barsel i 53 uger. Det forventes at give en merudgift på 273 millioner kroner, som der ikke var taget højde for, da finanslovforslaget for 2004 blev udarbejdet.

/ritzau/