Regn får turister til at strømme til museer og biografer

Turisterne svigter sommerlande og zoologiske haver i den regnfulde sommer. Museer, biografer og badelande med tag over hovedet har til gengæld kronede dage.

Det ustadige sommervejr med regn får turisterne til at strømme til museer, biografer og indendørs badelande. Til gengæld er der god plads i sommerlandenes rutchebaner og foran abeburet i zoologisk have.

Forskellen på denne sommers våde vejr og sidste års varme og solrige juli mærkes markant på Nordsømuseet i Hirtshals, hvor turisterne står i kø kl. 10.00, når museet åbner.

- De seneste dage har vi haft omkring 3000 besøgende om dagen, og det er væsentligt mere end på samme tid sidste år, siger biolog Henrik Flintegaard.

Mange vælger også at bruge regnvejrdagene på at gå i biffen, og det betyder dobbelt så mange kunder om dagen i Empire på Nørrebro i København end på en normal sommerdag, siger daglig leder Martin Gerlach.

I Fårup Sommerland ved Blokhus er der til gengæld rigtig god plads i forlystelserne og det udendørs badeland. Fårup Sommerland har i de seneste par dage mistet et par tusinde gæster om dagen i forhold til det forventede. Onsdag kom der 4000 gæster mod de forventede 6000.

/ritzau/