Regeringen interesseret i at åbne ATP

Regeringen vil se på mulighed for at åbne ATP, så man kan investere sin pension dér. Det skal dog ske på lige konkurrencevilkår med øvrige i branchen.

Læs mere
Fold sammen
Regeringen er interesseret i at se på muligheden for at lade pensionssparere flytte deres opsparing ind i ATP. Det bekræfter en højtstående embedsmand i Økonomi- og Erhvervsministeriet over for Ritzau.

Hidtil har liberaliseringen på pensionsmarkedet handlet om, at det skulle være muligt at flytte penge ud af den Særlige Pensionsordning under ATP. Penge den anden vej får branchen til at slå syv kors for sig.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er opmærksom på, at der er en række forskelle mellem ATP og de private pensionsudbydere - bl.a. at ATP er en lovpligtig ordning, der derfor er billig administrativt og ikke underlagt samme krav om god skik og pligt til at rådgive kunderne, som gælder for de private.

- Derfor kan man ikke bare åbne for indskud i ATP. Jeg finder det afgørende, at vi ikke skaber ulige konkurrence, hvilket heller ikke vil være i kundernes interesse, sagde ministeren onsdag på Finansrådets årsmøde.

/ritzau/