Regeringen får svært ved at skære i ydelser til ledige

Regeringen kan få svært ved at skære i ydelserne til de arbejdsløse, så de tvinges til at skaffe sig arbejde, hvis de vil have flere penge at leve for.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) lægger op til at sænke nogle af de ydelser til arbejdsløse, der er højere end den grundlæggende understøttelse. Det vil ifølge debatoplægget "Flere i arbejde", der offentliggøres i morgen, bl.a. ramme revalideringsydelsen, som hvert år udbetales til omkring 36.000 mennesker, der på grund af sygdom og arbejdsskader skal hjælpes over i et andet fag.

Den idé er Dansk Folkeparti ikke begejstret for. Socialordfører Pia Kristensen siger, at hun er meget skeptisk, fordi de mennesker, som får revalideringsydelsen, er henvist til at leve af den, mens de genoptrænes, og ikke umiddelbart kan skaffe sig et rigtigt arbejde.

I Politiken kalder Laila Walther, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, forslaget "frygtelig bekymrende og svækkende". Hun mener, at skrappere regler for mange på kontanthjælp vil være "illusorisk rituelt og uden effekt".

/ritzau/