Redningsmænd fastholder plan

Junckers mulige redningsmænd holder fast i deres tilbud om videreførelse af gulvvarefabrikken, mens medarbejdere og småaktionærer støber kugler til et kupforsøg.

Læs mere
Fold sammen
Mens Junckers små-aktionærer og medarbejdere i aftes forsøgte at koordinere et alternativ til redningsplanen for Køges konkurstruede gulvvarefabrik, Junckers, så holder planens bagmænd, Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen fast i deres tilbud.

De to redningsmænd, som vil føre Junckers videre uden aktionærerne om bord, lader sig ikke anfægte af de seneste ugers kraftige kritik fra småaktionærerne af deres planer.

Ifølge advokat Oluf Engell, som fører tilsyn med virksomheden under betalingsstandsningen, er denne uge et skarpt hjørne i processen.

»Vi har haft brug for et tilsagn fra Lorentz Jørgensen og Mogens de Linde, hvorvidt de ønsker at gå videre med sagen. Det har de meddelt mig, at de vil,« siger han.

I en lille uge har Eivind Dam Jensen, ejendomsmægler i Esbjerg og aktionær i Junckers sammen med Junckers fællestillidsmand Finn Gravenhorst haft travlt med at forberede sig til mødet i aftes. På mødet blev alle småaktionærerne officielt præsenteret for planen om en kapitalrejsning på de nødvendige 75 mio. kr. Penge, som endnu ikke er fundet, erkender Finn Gravenhorst.

»Nu skal vi først sikre os, at det er en løsning, som alle er interesseret i, og derfor spørger vi småaktionærerne, om de vil være med og skyde flere penge i projektet for til gengæld at undgå en sikker nedskrivning på deres aktier,« siger Finn Gravenhorst til Berlingske Tidende.

I dag fortsætter møderækken ifølge fællestillidsmanden med kreditorerne i form af den kreds af banker, som Junckers skylder 800 mio. kr., og som allerede har accepteret Mogens de Lindes og Lorentz Jørgensens redningsforsøg.

Folkene bag den alternative redningsplan har henvendt sig til Oluf Engell.

»De siger, at de har kapitalmæssig styrke til at løfte opgaven. Det har jeg ingen grund til at betvivle. Men jeg har heller ikke set et færdigt forslag fra dem,« siger Oluf Engell, som ikke selv deltog på mødet i aftes.

Oluf Engell holder fortsat fast i, at en generalforsamling i midten af denne måned skal afgøre selskabets fremtid. Indkaldelse skal udsendes senest otte dage i forvejen, så tempoet skal i vejret hos begge hold af redningsmænd.sdo@berlingske.dk

mcr@berlingske.dk