Realkredit Danmark lancerer ny lånetype

Realkredit Danmark sendte mandag en ny type lån på gaden baseret på de såkaldte SDRO-obligationer. Renten kan kun falde, men den månedlige ydelse er dyrere.

Realkredit Danmark præsenterede mandag en ny type lån til boligejerne. Rentedyk er et 30-årigt obligationslån baseret på SDRO obligationer, hvor renten kun kan falde, og hvor boligejeren opnår en permanent lavere rente, når renten falder. Men den månedlige ydelse er dyrere.

- Man skal ikke bekymre sig om rentestigninger, for de eksisterer ikke her. Det er heller ikke nødvendigt at bruge tid og penge på at nedkonvertere, for renten falder automatisk uden omkostninger og kurstab, forklarer administrerende direktør Sven Holm, der regner med, at halvdelen af kunderne på sigt vil efterspørge Rentedyk.

Men det nye lån er umiddelbart dyrere, indtil renten eventuelt falder. Tager man et lån på en million kroner uden afdragsfrihed og med en løbetid på 30 år, vil man have månedlig merydelse efter skat på 155 kroner i forhold til et 6 procent obligationslån og på 470 kroner i forhold til et flexlån.

/ritzau/