Realkredit Danmark henter ny topchef fra Nordea Kredit

Kamilla Skytte skal til næste år afløse Carsten Nøddebo, der ønsker at forlade Realkredit Danmark.

Administrerende direktør i Realkredit Danmark Carsten Nøddebo ønsker at fratræde sin stilling i løbet af 2022. Han vil blive afløst af Kamilla Skytte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næste år får et af landets største realkreditselskaber ny topchef.

Administrerende direktør i Realkredit Danmark Carsten Nøddebo ønsker nemlig at fratræde sin stilling i løbet af 2022. Han vil blive afløst af Kamilla Skytte.

Det oplyser Realkredit Danmark i en meddelelse til fondsbørsen.

Kamilla Skytte kommer med en baggrund som administrerende direktør i Nordea Kredit, der er et af de andre store realkreditselskaber i Danmark.

Hun starter i Realkredit Danmark senest 1. februar 2022. Herefter vil hun efter en kort overgangsperiode afløse Carsten Nøddebo som selskabets topchef.

»Jeg ser frem til at være med i ledelsen og at stå i spidsen for Realkredit Danmark, som jeg har altid har haft stor respekt for,« siger Kamilla Skytte i en pressemeddelelse.

»Realkredit Danmark bidrager til vigtige fornyelser i dansk realkredit, uden at man går på kompromis i forhold til at bevare et robust realkreditsystem.«

48-årige Kamilla Skytte har ud over at være topchef i Nordea Kredit også haft en række andre stillinger i Nordea-koncernen.

Hun sidder også med i flere forskellige bestyrelser. Blandt andet er hun en del af bestyrelsen i Realkreditrådet, der er tæt forbundet til Finans Danmark.

Ifølge Carsten Nøddebo er det efter eget ønske, at han fratræder stillingen i Realkredit Danmark. Han er glad for, at det er lykkedes at finde en afløser.

»Realkredit Danmark er en fantastisk arbejdsplads med meget dedikerede og kompetente medarbejdere. Men efter 37 år i Realkredit Danmark har jeg besluttet, at tiden er inde til at prøve mig af på nye måder.«

»Vi får mulighed for at gennemføre et generationsskifte på en god og velforberedt måde.«

»Jeg er overbevist om, at Kamilla med hendes faglige kompetencer og stærke kundefokus vil være den helt rigtige til at stå i spidsen for Realkredit Danmark fremover,« siger Carsten Nøddebo.

Realkredit Danmark og Nordea Kredit er sammen med Totalkredit og Jyske Realkredit de største realkreditselskaber i Danmark.

Selskaberne tilbyder realkreditlån – eller boliglån – til forskellige typer kunder.

/ritzau/