Real Madrid, Fifa og stor kapitalfond er i dialog om ny international fodboldturnering

Det amerikanske medie Financial Times skriver fredag morgen, at kapitalfonden CVC Capital Partners er i dialog med det internationale fodboldforbund Fifa og storklubben Real Madrid om oprettelsen af ny international turnering.

Real Madrid skulle efter sigende være i dialog med en international kapitalfond om oprettelsen af en ny international fodboldturnering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent West/Ritzau Scanpix

Der skulle efter sigende have været samtaler mellem kapitalfonden CVC Capital Partners, den spanske kongeklub Real Madrid og det internationale fodboldforbund Fifa, skriver det amerikanske medie Financial Times fredag morgen.

Samtalerne skulle centrere sig om en ny international fodboldturnering, som skal udfordre nogle af verdens mest populære turneringer.

Tilbage i oktober annoncerede Fifa, at den nuværende otte-holds turnering, VM for klubhold, vil blive erstattet af en 24-holds turnering med mindst otte europæiske hold hvert fjerde år. Første gang vil turneringen blive afviklet i Kina i midten af 2021.

Desuden forlyder det, at CVC Capital og andre tilsvarende grupper skulle være blevet kontaktet af Real Madrid med henblik på netop at skabe en sådan liga, beretter Financial Times på baggrund af anonyme kilder.

CVC, der er en af verdens største kapitalfonde med værdier på op mod 555 mia. kr., har en lang historik med at købe og sælge sportsfranchises, herunder Formel 1.

Senest har de lavet aftaler i den engelske rugbyliga.

Verdens førende hold

CVC er derfor i dialog med Fifa om at finansierere turneringen og herunder overtage TV-rettighederne til kampene, der så senere kan sælges videre rundt om i verden, skriver Financial Times på baggrund af kilder med kendskab til dialogen.

Og det er også her, at Real Madrids karismatiske præsident Florentino Perez angiveligt skulle have interesse i at skabe en årlig turnering for verdens førende klubber.

Det nævnes eksempelvis, at en mulighed kan være to ligaer af hver 20 hold. Otte ud af de hold kan inkludere de stiftende klubber af World Football Club Association, som Perez også er udnævnt som præsident for.

De klubber tæller Real Madrid, AC Milan, Auckland City, Boca Juniors, River Plate, Club America i Mexico, Guangzhou Evergrande i Kina og Mazembe i DR Congo.

Hverken Fifa, Real Madrid eller CVC har villet kommentere historien over for Financial Times.