Rasmus Trads var trods alt lettet

Rasmus Trads var en åbenlyst lettet mand, efter Østre Landsret idømte ham fire års fængsel for bedrageri og forfalskning af dokumenter. Han slap et år billigere end i byretten og dermed to år billigere end Kurt Thorsen.

Efter dommen var hverken tårer eller smil langt væk. Da hans tennismakker midt i den store medietumult ringede for at lykønske Trads med strafnedsættelsen, brød tårerne igennem.

»Men jeg er lettet. Min forsvarer og jeg har fået medhold i, at der skulle være to års afstand mellem de to straffe. Det er jeg rigtig glad for, men der er ikke tale om hævn over Kurt Thorsen. Det er et spørgsmål om, at retfærdigheden skal ske fyldest,« sagde Rasmus Trads umiddelbart efter dommen, som styrkede hans tillid til det danske retssystem.

»Som Kurt Thorsen har sagt, er der ikke nogen, der bliver dømt for noget, de ikke har gjort. Og det er heller ikke sket i dag,« sagde han.

Østre Landsret har med dommen lagt mest vægt på Rasmus Trads' forklaring om, at han var Kurt Thorsens villige redskab til at begå bedrageriet. Ved at sætte sin falske underskrift med navnet på den administrerende direktør i PFA, André Lublin, på en række falske garantier udsatte duoen en række danske og udenlandske banker samt en række finansfolk for en risiko på over tre milliarder kroner.

De to tidligere sammensvorne kammerater havde absolut ingen kontakt under domsafsigelsen, som nærmest så ud til at udløse tilfredshed hos Trads.

»Jeg kiggede ikke på Kurt Thorsen, da dommen blev afsagt, for det ville jeg ikke have nogen glæde af,« sagde Rasmus Trads, som nu vil forsøge at få sit mellemværende med samfundet gjort op hurtigst muligt.

Allerede på mandag vil han tage kontakt til Kriminalforsorgen dels for at komme til at afsone sin straf i Horserød, dels for at komme i gang med afsoningen hurtigst muligt.

»Mit liv i de nærmeste måneder er til at få øje på - jeg skal i fængsel. Derefter når jeg har fået mine borgerlige rettigheder tilbage, så håber jeg, at der er nogen, der et eller andet sted kan bruge mine kvalifikationer til andet end at sælge telefonreklamer. En af jeres journalistkolleger fortalte mig, at man som akademiker kan blive journalist med et halvt års tillægsuddannelse. Det ser ud som om, det er et spændende job, I har. Så det kunne jeg odt tænke mig,« sagde Rasmus Trads.

Ritzau