Ramt af sanktionerne: Nu vil USA selv producere kalashnikov-geværer

Et amerikansk firma har fundet vej uden om de russiske sanktioner, som har forbudt import af kalashnikovs - AK-47'ere: De vil selv producere dem.

Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske firma, RWC, har fundet en rute uden om sanktionerne mod Rusland, som forbyder import af rifflen AK-47. De vil producere dem selv.

Geværet vil have samme navn som originalen, AK-47. RWC er i forvejen den officielle importør og distributør af kalashnikovs. Men de var nødsaget til at stoppe, efter USA indførte sanktioner med Rusland i juli måned for deres rolle i krisen i Ukraine.

»Vi må ikke tage telefonen og snakke med dem,« siger CEO i RWC, Thomas McCrossin, til CNN Money og fortsætter: »Vi var tvunget til at stoppe arbejdet med dem på grund af sanktioner.«

Men lige nu har firmaet nok riffler til at imødekomme efterspørgslen. De må gerne sælge våbene, fordi de allerede er i USA, men når de slipper op, er der ikke flere, fortæller Thomas McCrossin.

»I andet kvartal i dette år påbegynder vi produktionen her i USA,« siger han.

Kalashnikov havde skrevet under på en aftale i januar 2014, om at levere 200.000 riffler om året til USA. En talsperson for Kalashnikov udtalte dengang til BBC, at USA var et afgørende marked, som de havde planer om at udvikle.