Råvarer: Oliepriser stabiliseret og metalpriser stiger efter Kina-tal

REUTERS/Bruno Domingos/File photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Bruno Domingos

Oliepriserne har torsdag stabiliseret sig efter en pæn stigning hen over onsdagen, som ellers bød på en overraskende stor opbygning af olielagre i USA ifølge tal fra American Petroleum Institute (API).

Siden midten af sidste uge er oliepriserne faldet tilbage, og det var også umiddelbart billedet onsdag morgen, inden priserne begyndte en større rejsning senere på dagen.

I onsdagens handel steg futuresprisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, dermed over 2 pct. til 77,23 dollar, som var niveauet ved dansk børslukketid.

Men torsdag morgen er prisen dog dæmpet en smule til 77,17 dollar.

WTI-futures koster torsdag morgen endvidere 68,08 dollar onsdag morgen mod 68,12 dollar onsdag eftermiddag.

Data fra industrigruppen API viste onsdag ifølge Reuters en uventet stigning i de amerikanske olielagre på 1 mio. tønder mod et ventet fald på 525.000.

Der kommer torsdag også olielagertal fra Energy Information Administration, hvilket er en dag senere en normalt på grund af den offentlige helligdag i USA mandag.

Guldprisen ligger torsdag morgen marginalt højere i 1302,31 dollar for en ounce og er understøttet af en lille dollarsvækkelse siden onsdag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne stiger kobberprisen i London med 0,14 pct. til 6849 dollar, og på Shanghai Futures Exchange stiger prisen på nikkel og zink desuden med henholdsvis 1,6 og 1,2 pct. efter gode kinesiske nøgletal.

Det kinesiske PMI-indeks for fremstillingsindustrien viste en stigning i maj til 51,9 fra 51,4 måneden før, mens der ifølge Bloomberg News var ventet et uændret niveau.

/ritzau/FINANS