Qatars investeringsfond har tabt 12 mia. dollar

Qatars statsejede investeringsfond, Qatar Sovereign Wealth Fund, har haft et andet kvartal den sent vil glemme med et samlet tab på 12 mia. dollar, blandt andet på grund af store investeringer i Volkswagen, Glencore og Agricultural Bank of China.

Doha, Qatar, 12. januar 2015. ROBERT GHEMENT Fold sammen
Læs mere
Foto: Robert Ghement
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge data fra Bloomberg vil Qatar højst sandsynligt lide tab på otte ud af 10 investeringer inden årets udgang.

Det skriver Financial Times.

Volkswagen, Glencore og Agricultural Bank of China udgør ikke blot de tre største investeringer i Qatars portefølje, men de tre virksomheder har også vist sig at være de dyreste. Ifølge Qatar Investment Authority (QIA), har Volkswagen skandalen alene forårsaget tab på 8,4 mia. dollar. Derudover ejer investeringsfonden 8,2 pct. af aktierne i Glencore, der siden begyndelsen af tredje kvartal har lidt under massivt pres og har tabt i omegnen af 2,7 mia. dollar.

Qatars investeringsfond blev etableret i 2005 med mandat til at benytte landets olie- og gas-overskud til at investerer i en bred portefølje af virksomheder.

En oversigt over investeringsfondens 10 største investeringer afslører, at blot en enkelt har overrasket med overskud. Den franske byggeentreprenør-gigant Vinci, har haft en positivt kvartal med et overskud på 200 mio. dollar, hvilket næsten udgør hvad Qatar Sovereign Wealth Fund har mistet på sin investering i storbanken Barclays.