Qatar vil have seriøs dialog med nabolande om boykot

Qatars udenrigsminister vil gerne forsøge at løse striden med en række golfstater gennem dialog. Men det skal være en seriøs dialog.

Qatars udenrigsminister, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani vil gerne forsøge at løse striden med en række golfstater gennem dialog. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS J RATCLIFFE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Striden mellem Qatar og en række golfstater skal løses gennem dialog. Men det skal være en seriøs dialog, lyder det fra Qatars udenrigsminister, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

Han taler onsdag i London og opfordrer endnu en gang til en snak mellem Qatar på den ene side og Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten på den anden.

- Qatar holder fast i at opfordre til dialog. Vi byder ethvert seriøst forsøg fra vores nabolande på at løse vores uenigheder velkommen, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Men vi accepterer ikke, at andre blander sig i vores interne affærer, siger udenrigsministeren videre.

De fire arabiske lande, som i flere uger har boykottet Qatar, har modtaget et officielt svar på de 13 krav, som de forlanger opfyldt for at genoprette forbindelse til landet.

Det oplyste Saudi-Arabiens udenrigsministerium natten til onsdag i et tweet ifølge Reuters. Der er dog ingen oplysninger om indholdet i svaret.

Og særligt to af de fire lande står i spidsen for boykottet af Qatar, vurderer Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani

- Vi mener, at hele denne kampagne er drevet af Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Og det er disse lande, vi er nødt til at få i tale for at høre, hvad problemet egentlig er, siger udenrigsministeren ifølge Reuters.

Onsdag mødes udenrigsministrene fra Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater samt Egypten i Kairo for at drøfte krisen.

De fire lande afbrød 5. juni de diplomatiske forbindelser til Qatar. De beskylder Qatar for at støtte terrorisme samt for at have for tætte bånd til Iran.

Landene kræver blandt andet, at Qatar lukker tv-stationen Al Jazeera. Qatar skal også nedtoner de diplomatiske forbindelser med Iran, lukke en tyrkisk militærbase og indstille støtten til oppositionsgrupper i andre lande.

/ritzau/