Putin smugler italiensk kaviar ind ad bagdøren

Ruslands overklasse har fundet en måde, de kan få deres favoritdelikatesse ind i landet på.

Der er ingen certificerede tal for den globale kaviarproduktion, men ifølge FEAP solgte Italien 42 ton i 2014, mens Kina lå nummer et med 54 ton. Fold sammen
Læs mere
Foto: RIA NOVOSTI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Russerne har vinket farvel til dagligvarer som fisk, ost og frugt importeret fra vesten, men det afholder ikke Vladimir Putin fra at nyde sit yndlingsspise.

Da Rusland indførte et importforbud i august sidste år, var kaviar ikke at finde på listen over fødevarer, som ikke må importeres, skriver Bloomberg Business tirsdag.

Således er Rusland nu blevet et af de vigtigste markeder for europas største producent af kaviaer, det italienske firma Agroittica Lombarda SpA. Der er dog en hage: Den italienske producent skal forklæde dåserne med et russisk navn og fjerne »Made in Italy«-stemplet.

Rusland har længe måtte spejde ud over landets grænser i jagten på den ekslusive rogn, da en lav beholdning af vild stør har ført til et forbud mod at fiske i det kaspiske hav.

Agroittica Lombarda holder til i Calvisano - en lille by øst for Milano. De supplerer første klasse på fly, restauranter, luksushoteller og millionærer med delikatessen. 1,8 kilo dåser af firmaets Belugakaviar koster 14.000 euros.

Direktøren hos den italienske kaviarproducent, Lelio Mondella, husker tydeligt, hvordan et russisk bekendtskab tilbød ham »fantastisk russisk kaviar« sidste sommer. Mondella smagte det, løftede dåsen og konstaterede, at stregkoden var hans.